SUSPICIUNE CONFIRMATĂ

Analizele probelor prelevate de către epidemiologii Direcției de Sănătate Publică Buzău din bucătăria restaurantului de la Vulcanii Noroioși, acolo unde mai multe persoane au luat micul dejun și prânzul, iar mai târziu au ajuns la spital cu dureri abdominale și vărsături, au fost finalizate. Rezultatele arată că a fost toxiinfecție alimentară cu stafilococ.

Medicii au prelevat probe de la bucătăresele restaurantului, de la 18 persoane care făceau parte din grupul de cercetași din București, de la produsele servite clienților și de la mancarea pe care aceștia o aveau la ei. Reprezentanții DSP Buzău spun că suspiciunea lor de toxiinfecție alimentară a fost confirmată, în contextul în care s-a descoperit o încărcătură microbiană substanțială pe mâinile bucătăreselor, în brânza consumată la micul dejun de cercetașii ajunși al spital, dar și la unul dintre pacienți.

Controlul epidemiologilor Direcției de Sănătate Publică Buzău a fost dublat de polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale Economice ale IPJ Buzău și de inspectorii de la Protecția Consumatorului Buzău care, în urma verificărilor, au decis suspendarea activității bucătăriei din cauza unui șir lung de nereguli. Între timp, toate problemele au fost remediate, iar activitatea bucătăriei a fost reluată. Reamintim că în urmă cu o săptămână 13 persoane – 11 copii și 2 adulți – cazate la campingul de la Vulcanii Noroioși, au ajuns la spital cu suspiciune de toxiinfecție alimentară, după ce au mâncat la restaurantul din zonă.

Related posts